Ποιοι είμαστε

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Αγάπησε το σώμα σου & πίστεψε στον εαυτό σου!

Η Βάσω Βαγιώτα είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος απόφοιτη του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ Κρήτης) και ιδρύτρια του Επιστημονικού Κέντρου Διατροφικής Υποστήριξης, Dietitian’s Diary με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Κατέχει Master Practitioner on Eating Disorders and Obesity, όπου είναι εξειδίκευση για την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών και της παχυσαρκίας από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCfED).

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η ομάδα μας

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Βάσω Βαγιώτα

Η Βάσω Βαγιώτα είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος απόφοιτη του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (πρώην Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης), με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Από το 2016, είναι Master Practitioner on Eating Disorders and Obesity, έχει δηλαδή δίπλωμα εξειδίκευσης για την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών και της παχυσαρκίας από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCfED). Επίσης, έχει εξειδίκευση στη low fodmap diet από το Kings College London, μία δίαιτα χαμηλή σε ζυμώσιμους ολιγο-/δι-/μονο-σακχαρίτες και πολυόλες (Fermentable Oligo-/Di-/Mono-Saccharides and Polyols), που ενδείκνυται για την αντιμετώπιση του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου (ΣΕΕ).

Ακόμη, έχει εξειδίκευση την Ειδική Αγωγή από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Παράλληλα, είναι επίσημη Personal Trainer στην TRX Suspension Training.

Η Βάσω Βαγιώτα είναι η ιδρύτρια του Επιστημονικού Κέντρου Διατροφικής Υποστήριξης, Dietitian’s Diary. Έχει πολυετή εμπειρία στην αντιμετώπιση ποικίλων περιστατικών (π.χ. Διατροφικές Διαταραχές, Παχυσαρκία, Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, Αθλητική Διατροφή, Διατροφή στην Εγκυμοσύνη κ.ά.).

Έχει δημιουργήσει δύο διατροφικά προϊόντα: μία μπάρα σε συνεργασία με την εταιρεία “Nutree” και ένα mix ξηρών καρπών σε συνεργασία με την εταιρεία “Nuts ‘n Nuts”.

Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος και έχει αρθρογραφήσει σε πολλά διατροφικά site, περιοδικά αλλά και για εκπομπές.

Αγαπάει τη διατροφή και την άσκηση και παρακολουθεί επιστημονικά συνέδρια σχετικά με τη διατροφή και την υγεία.

Τέλος, συμβάλει σημαντικά στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη διατροφή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Instagram, YouTube, Facebook), με εμφανίσεις στην τηλεόραση και ομιλίες σε σχολεία ή εταιρείες.

 

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Ευαγγελία Δαμίγου

Η Ευαγγελία Δαμίγου είναι Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Το 2021 απέκτησε πρώτη στο έτος της μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης στην Κλινική Διαιτολογία από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Απο τον Ιούλιο του 2022 είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Είναι μέλος της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης (ΕΕΑ και EAS). Έχει ενεργή ερευνητική δράση και δημοσιεύσεις σε συνέδρια και έγκυρα επιστημονικά περιοδικά.

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Δρ. Μαρία Μαντζώρου

Η Μαρία Μαντζώρου είναι Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Έχει σπουδάσει στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το πανεπιστήμιο King’s College London. Από το 2022 είναι Διδάκτωρ (PhD) του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Έχει εκπαιδευτεί στην Aντιμετώπιση των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας, στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ), αλλά και στην αντιμετώπιση του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου στο King’s College London. Επίσης, έχει ολοκληρώσει αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω στη Μεσογειακή Διατροφή, την Τοξικολογία τροφίμων και την Προπονητική Υγείας (Health Coaching).  Συμμετέχει τακτικά σε Πανελλήνια και Διεθνή συνέδρια και ημερίδες σχετικές με τη διαιτολογία, όχι μόνο ως σύνεδρος, αλλά και ως ομιλήτρια. Οι επιστημονικές μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε αναγνωρισμένα Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά.

 

 

 

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Βασίλειος Κατσίλας

Ο Βασίλειος Κατσίλας είναι Διατροφολόγος-Διαιτολόγος απόφοιτος του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Θεσσαλονίκης. Είναι πιστοποιημένος θεραπευτής των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) και αποτελεί επιστημονικό συνεργάτη και καθηγητή του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ). Το μεταπτυχιακό του πραγματοποιήθηκε στο European University Cyprus, στον τομέα της Δημόσιας Υγείας. Ακόμη, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας.

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Κάτια Αννούση

Η Κάτια Αννούση είναι κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, απόφοιτος του πανεπιστημίου Queen Margaret University of Edinburg. Ξεκίνησε τις σπουδές της ως φιλόλογος στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ωστόσο μετά την αποφοίτησή της στράφηκε στην επιστήμη της διαιτολογίας. Η διατροφική προσέγγιση που δίνει η ίδια είναι ολιστική, δηλαδή την ενδιαφέρει η υγεία του ατόμου μέσα από τη διατροφή του, η οποία ξεπερνά τις συνηθισμένες προσεγγίσεις και επικεντρώνεται στο άτομο και τη μοναδικότητά του. Στηρίζει την προσέγγισή της στην χορτοφαγία, καθώς είναι κάτι που και η ίδια ακολουθεί ως τρόπο διατροφής.

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Ιωάννα Νακάκη

Η Ιωάννα Νακάκη είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και επιστημονική συνεργάτιδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, όπου αυτόν τον καιρό κάνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική Διατροφή. Παρακολουθεί συνέδρια και σεμινάρια σχετικά με τη Διαιτολογία – Διατροφή και έχει ανακοινώσεις σε Πανελλήνια συνέδρια. Είναι ενεργή στα social media, με στόχο να προβάλει την ιδέα ότι το φαγητό είναι απόλαυση – όχι απλή υποχρέωση!

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Έλσα Ντοξάνι

Η Έλσα Ντοξάνι είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτος του πανεπιστημίου Queen Margaret University of Edinburgh, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Έχει  εκπαιδευτεί στην Αντιμετώπιση των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας, ΚΕΑΔΔ. Παράλληλα, ολοκλήρωσε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών την εκπαίδευση Διαταραχές πρόσληψης τροφής. Επίσης, έχει εξειδίκευση Master Nutritionist In Pediatric Nutrition από την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρία. Ακόμη είναι πιστοποιημένη Pilates Instructor. Στόχος της είναι να βοηθήσει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο ,άτομα τα οποία προσπαθούν να βελτιώσουν το σωματικό τους βάρος και τον τρόπο ζωής τους.

EΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Επιστημονική εμπειρία

Η Βάσω Βαγιώτα εξειδικεύεται στη low fodmap διαιτα από το Kings College London, μία δίαιτα που ενδείκνυται για την αντιμετώπιση του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου (ΣΕΕ).

Eίναι εξειδικευμένη επιστήμονας στην Ειδική Αγωγή από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) κι επίσης TRX Ιnstructor.

Έχει πολυετή εμπειρία στην αντιμετώπιση ποικίλων περιστατικών (πχ Διατροφικές Διαταραχές, Παχυσαρκία, Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου).

Αγαπάει τη διατροφή και την άσκηση και παρακολουθεί επιστημονικά συνέδρια σχετικά με τη διατροφή και την υγεία.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ

Να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αποκτήσουν μια υγιή σχέση με το φαγητό.

ΜΙΛΗΣΕ ΜΑΣ
PHOTO GALLERY

Το γραφείο μας

FOLLOW US

dietitians_diary